Că tot e la modă TVR…

Ca să nu plictisesc pe nimeni, am zis să mai scriu și despre altceva decat Pro, deși mai am atât de mult de spus. Și ce alt subiect ar fi mai potrivit decât televiziunea publică.

Discuțiile pe tema „Să renunțăm la taxă, să nu renunțăm” au devenit obositoare și mai enervant e că degeaba se discută, că tot nu se ajunge la un consens. Ceea ce m-a tot deranjat pe mine este reclama aceea a lor prin care spun, și aici reproduc din amintiri: „ Știați că din banii pe care românii ii dau pe taxa TV la furnizorii de cablu, mai nimic nu ajunge la TVR?”. Apoi, dupa mine, în contradictoriu: „Prin plata taxei susții programele TVR”. Am stat și m-am gândit: Dacă noi platim și nu ajung banii la voi, de ce ne împingeți să o plătim în continuare? Care e șmecheria la mijloc? Informați-ne, oameni buni!

Conform site-ului tvr.ro: ”Valoarea lunară a taxei TV este în prezent de 4 lei/familie, ceea ce înseamnă în jur de 11 euro pe an, taxa din România fiind cea mai scăzută din Europa.” Poate că așa e, știu ei ce zic, dar nu iau în calcul niște lucruri minore când fac asemenea afirmații:

  1. Salariile din România nu se compară cu cele din Europa
  2. Calitatea grile TVR-ului nici măcar nu se apropie de cea a altor televiziuni publice din Europa

Se cer bani pentru emisiuni precum Garantat 100%, Nocturne și re-re-redifuzările acestora. Acum, de ce aș plati eu o taxă pentru așa ceva? Dacă să zicem, Televiziunea Română mi-ar promite filme noi și de calitate, un format de concurs tip „Românii au talent” și nu emisiuni obositoare, dupa parerea mea, aș plăti mai cu „dare de mână” taxa, poate aș accepta și mărirea ei. Dar atunci când pierzi până și Euro2016 sau chiar Eurovision, pare că interesul pentru televiziunea publică s-a pierdut de mult.

Nu-mi doresc să dezbat foarte mult acest subiect pentru că și așa este unul delicat și greu de explicat și pentru marii maeștrii, specialiștii în TVR. Ca și concluzie, în opinia mea, și dacă nu cunoști situația în țară, poți să-ți dai seama ușor doar după televiziunea publică, o perfectă oglindire a haosului pe care îl trăim.

2 thoughts on “Că tot e la modă TVR…

Leave a comment